Kuka olen

Jaakola_Siimes_Juuso_small

Olen Juuso Jaakola-Siimes 34-vuotias Nurmijärven Klaukkalassa asuva perheenisä. Perheeseen kuuluvat vaimo, kolme tytärtä ja pari belgianpaimenkoiraa. Vanhin lapsista on yläkoulussa ja nuorin kolmannella.

Olen kotoisin Varsinais-Suomesta Pöytyältä. Lapsuuteni olen viettänyt maatilalla. Maanviljelyn lisäksi tilalla jatkojalostetaan myllytuotteita oman tilan viljasta. Maatilan töihin osallistuin heti pienestä pojasta lähtien. Ja vieläkin tulee autettua kevät- ja syystöissä, aina silloin kuin ehtii.

Opintojen perässä muutimme Espooseen 2006. Koulutukseltani olen valmistustekniikan diplomi-insinööri vuosimallia 2010 Aalto Yliopistosta Otaniemestä. Sivuaineena olen opiskellut teollisuustaloutta. Opinnot suoritin tavoiteajassa, vaikka samaan aikaan alkoi perheen perustaminen. Lisäksi opintojen ohella tuli tehtyä töitäkin perheen elannoksi.

Nurmijärvelle olemme tainneet päätyä melko tavannomaisella tavalla. Kolmen lapsen perheemme tarvitsi kodin opiskelija-asunnon jälkeen. Aloimme etsiä kotia pääkaupunkiseudulta, pienemmältä ja rauhallisemmlta paikkakunnalta. Lopulta päädyimme Nurmijärven Klaukkalaan. Pitää todeta, että olemme viihtyneet Nurmijärvellä.

Työskentelen suuressa konepajayrityksessä business controllerina.

Vapaa-aikani kuluu perheen kanssa, liikkuen tai politiikan parissa.

Politiikka on kiinnostanut minua jo opiskeluajoista lähtien. Politiikka nappasi mukaansa kunnolla muutettuani Nurmijärvelle 2012, jolloin asetuin ensimmäistä kertaa myös ehdolle kunnallisvaaleissa Keskustan listalla. Nyt käytävät vaalit ovat kolmannet kuntavaalit minulle.

Kuntapolitiikka kiinnostaa minua sillä se on konkreettista ja lähellä ihmisiä olevaa päätöksen tekoa, kuten missä ovat koulut ja päiväkodit, millaisia tontteja kuntaan rakennetaan ja miten kunnan vastuulla olevia alueita pidetään kunnossa. Lisäksi toimin aktiivisesti Keskustan järjestötyössä kunnatasolla sekä Uudenmaan piirissä.


Luottamustehtävät

Nurmijärven kunta
varavaltuutettu 2017-
teknisen lautakunnan jäsen 2017-
asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnan jäsen 2017
asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnan varajäsen, 2012-2016

Keskustan Nurmijärven kunnallisjärjestö
kunnallisjärjestön puheenjohtaja 2019-
kunnallisjärjestön sihteeri 2017-2018
johtokunnan jäsen 2015-2016

Keskusta Uudenmaan piiri
varapuheenjohtaja, 2017-2020
hallituksen jäsen, 2016

Keskustan Klaukkalan paikallisyhdistyksen
puheenjohtaja 2019 –
varapuheenjohtaja, 2016-2018
johtokunnan jäsen, 2014-2015

Nurmijärven seurakunta
perheasian neuvottelukeskuksen toimikunnan jäsen 2019-
julistus- ja palvelutyön johtokunnan jäsen,  2015-2018

Aikaisemmat luottamustehtävät

Isoniitun vanhemmat ry. Isoniitun koulun vanhempainyhdistys
puheenjohtaja, 2015 – 2019

Citybelgit ry. Agilityä harrastaessa toimin harrastusseuran eri tehtävissä, sihteerinä, hallituksen jäsenenä sekä varapuheenjohtajana.